fbpx

Tävlingsspelare

USIFs tävlingsspelare är ett program för spelare upp till 16 år som känner att de vill ta sin tennis till nästa nivå. Spelarna tävlar redan eller vill lära sig tävla. Vi erbjuder olika program beroende på hur många timmar som önskas och fys ingår i samtliga. Vårt mål är att göra resan från att vara en ung tävlingsspelare till en äldre erfaren spelare lättare genom kompetent personal och tränarteam. Vi tillhandahåller ett försklassigt tävlingsspelarprogram där vi lär och utbildar för att spelare sedan kan ta steget till vårt tennisgymnasium och hela vägen till A-lagen.

Vill du veta mer om verksamheten för tävlingsspelare på USIF och ansöka om en plats för tävlingsspelare? Kontakta Rickard Elmebring på mail – rickard.elmebring@usif.se

Uppvärmning

Samtliga tävlingsspelare får tillgång till USIF uppvärmningsprogram som tar 15-20 minuter att genomföra. Programmet bör genomföras innan varje träningspass och match.

Spel på obokade banor

Alla tävlingsjuniorer får spela gratis på obokade banor, och vi vill verkligen att ni alla utnyttjar denna förmån. För att förtydliga ytterligare – är du i hallen och en bana är ledig är det bara gå in och spela med vem du vill. Däremot får du inte boka en bana gratis!

Coachingsamtal

En gång per termin har vi ett coachingsamtal utanför tennisbanan med de spelare som vill ha ett sådant samtal. Spelare som är 10 år och yngre får gärna ha med sig en förälder om de vill, är du 11 år eller äldre ser vi gärna att tränare och spelare kan få göra detta samtal utan föräldrars medverkan.

Lördagsmatcher

Vi kommer på lördagar att införa en klubbstege med matcher för våra tävlingsjuniorer. Detta för att få in matchmomentet mer i våra träningar. Du kommer att klättra uppåt och neråt på stegen beroende på matchernas resultat. En stege kommer vara avsedd för grön prick och en för hård boll.

Seriespel

Klubben anmäler de serielag som skall representera klubben i olika åldrar. Klubbens tränare gör laguttagningen till representationslagen. Klubbens representationslag kommer att ha en ledare på plats under majoriteten av matcherna. Vår förhoppning är att alla våra tävlingsspelare kommer att vilja vara med och kämpa om dessa platser och för klubben och laget. Vi gör en bedömning från termin till termin hur många representationslag vi skall ha.

Matchbevakning – ledare på plats

Vi kommer att matchbevaka de 4 stora tävlingarna varje år:

  • SALK Open
  • SM inomhus
  • Båstad Corem
  • SM utomhus

Utöver dessa 4 stora tävlingar kommer vi matchbevaka och ha ledare på plats på en närliggande tävling per termin. Vilka tävlingar som vi kommer åka till i närområdes bestäms från termin till termin. Vi kommer också ha tränare på plats för matchbevakning på alla våra hemmatävlingar.

Vid regn

Skulle det under utomhussäsongen regna, så kommer vi i mån av banor att flytta in. Finns det inga banor så kommer vi köra annan aktivitet i form av t.ex. fys, teori eller mental träning.