Tennisträning för Studenter & vuxna - USIF -USIF Tennisträning för Studenter & vuxna - USIF

Tennisträning för Studenter & vuxna

Kursen vänder sig till alla spelare - från 16 år och uppåt oavsett spelstyrka

  • Tenniskurser erbjuds måndag-söndag. 
  • Lunchtennis spelas på vardagar 11:00-13:00 och därefter börjar kvällspassen ca 16:00. Lektionerna är 60 min långa. Se de specifika träningstiderna på anmälningsformuläret. 
  • Matchskolan på fredagar 19:00-21:00 är för spelare som har ambition att lära sig tävla eller redan gör det.
  • Varje vecka har olika teman där teori, teknik, strategi m.m. introduceras. 

Ambitionen är att antalet deltagare i varje grupp ska vara 4 och med så jämn nivå som möjligt mellan spelarna, men det är inte en garanti eftersom det kan förekomma variationer i ett fåtal grupper. 

FAQ – vanliga frågor

Fråga: Jag har aldrig spelat tidigare. Vad ska jag ha med mig, och kan man låna racket? Svar: Tennisskor (absolut inte joggingskor – skadevarning), träningskläder och byxor med fickor. Racket går att låna i receptionen.

Fråga: Kan man prova på lektionen innan jag bestämmer mig att anmäla mig? Svar: Nej. Men du är välkommen att komma och observera en lektion. 

Fråga: Jag vill spela samtidigt som min partner/vän. Går det? Svar: När ni skickar in intresseanmälan till tennisskolan så gör det samtidigt. Nämn i kommentatorsfältet att det är er önskan. Vi gör vårt bästa med att hjälpa er. 

Fråga: Jag kommer att missa lektioner under terminen.  Kan jag ta igen det senare under terminen? Svar: Nej. Klubben erbjuder inte den möjligheten. Visar det sig att det dyker upp lediga platser i andra grupper som kan användas till detta ändamål så kontaktar vi dig. Detta är inte en rättighet. 

Fråga: Jag vill bara spela ibland och inte permanent i en grupp varje vecka. Går det? Svar: Nej. Arrangera då hellre privatlektioner med någon tränare på klubben där ni diskuterar ett schema som passar. 

Fråga: Jag är för bra/för dålig för min grupp. Kan jag få byta grupp? Svar: Vi gör vårt bästa att se till att ni trivs och vi vill göra så jämna grupper som möjligt. I enstaka fall så blir det ojämnt. Våra tränare är utbildade att kunna hantera spelare med olika nivåer. Samtala med din tränare så tar han/hon kontakt med ansvarig för gruppindelning. 

Fråga: Jag behöver hoppa av kursen pga skada/ändrad livssituation etc. Kan jag få avgiften tillbaka? Svar: Vid skada så återbetalas resterande terminsavgift mot uppvisat läkarintyg. För övriga plötsliga avhopp så måste klubben hitta någon ersättare som passar in i din grupp så kan detta lösas. Fram till att det sker så är du betalningsskyldig.

Fråga: Lektionerna är så roliga. Kan jag spela mer? Svar: Vi har begränsat antal lektioner till 2 stycken för att fler spelare kan få möjlighet att medverka. Arrangera egen träning mellan lektionerna och boka bana. 

Tack för visat intresse för vår tennisverksamhet och vi hoppas att se er på banan.

Ansvarig USIF studenter och vuxna

Jöran Bergwall
telefon: +46 18-843 23 91
e-post: joran.bergwall@usif.se