Darren Langley - USIF -USIF Darren Langley - USIF

Darren Langley

"You must plan to obtain certain objectives" - Louie Simmons

Efter att ha överkommit övervikt i 20års åldern ledde vägen in mot att förfina min potential och omdefiniera mina gränser. Vägen tog mig över hav och land och landande i en ny omättlighet, nu driven av något nytt: tävlan och vilja. Jag studerade och var frågvis, kastade mig in i varje styrkedisciplin jag kom över; crossfit, tyngdlyftning, styrkelyftning, kettlebells, cykel och begränsade mig aldrig. Jag lärde mig att känna smärta, och jag lärde mig att tycka om det.

Som tränare arbetar jag med att skapa en miljö som prövar och pushar klienten. För att den som tränar ska uppfylla sin egna fulla potential behövs både guidning och ifrågasättande. Jag ställer krav och sätter standarden för klientens utförande av övning samt kunskaper om dess syfte. Utövande av lyft kräver en medvetenhet och mitt jobb är att säkerställa att klienten har rätt insikt om hur, när och varför för att bli självgående och tänkande i sin träning. Oavsett i grupp eller mellan fyra ögon, i en specifik sport eller inom generell fitness är den röda tråden är alltid planering. Tillsammans identifierar vi problemet, åtgärdar det och höjer därefter ribban. Relationen mellan tränare och klient sträcker sig långt bortom att lyfta saker och sätta ner dem. Som tränare måste jag föra utan att tveka, och om du följer kommer du utvecklas och bli bättre än någonsin förr.

 

Utbilding:

Setanta University College
BSc Sports Science 3 årig kandidatexamen inom idrottsvetenskap.
Utbildningen omfattade ämnen som elitprestanda, testning, övervakning, planering, coachning, ledning, näring bland andra tillämliga ämnen. 

National Academy of Sports Medicine
Certified Personal Trainer
Corrective Exercise Specialist
Performance Exercise Specialist

Eleiko
Strength Coach Level 2
Powerlifting Coach Level 2
CrossFitLevel 1
BWF Level 1
IKFF Level 1
Movnat Level 2
MMACA Level 1
TRX Certified
Outbox Level 3
HLR

Mail: darrenlangleypt@gmail.com