Passbeskrivningar Yoga - USIF -USIF Passbeskrivningar Yoga - USIF

Passbeskrivningar Yoga

Yin Yoga
En yinyogaklass består av andningsövningar, yogapositioner, meditation och lång avslappning. Det är en stillsam yoga som jobbar på djupet för att aktivera och stärka kroppens bindväv (fascia). Alla positioner görs sittande eller liggande och vi stannar länge i positionerna för att komma åt på djupet och lösa upp spänningar. Det är en mentalt stärkande och djupt avslappnande yoga och ett utmärkt komplement till övrig träning.

Yoga Strength
Ett intensivare yogapass där vi bygger framförallt styrka, stabilitet och balans. Mobiliteten får du på köpet. Passen kommer att variera med olika fokus. Vi har kroppen som redskap och kommer på alla passen ha stärkande bål övningar och varierande övningar för något eller några fler fokusområden så som axlar, skuldror, rygg, ben mm. Alla kan vara med då både enklare och mer utmanade varianter av övningarna kommer att visas. Var beredd att få torka lite svett ur pannan.

Vinyasa
I vinyasa arbetar vi mot ökad rörlighet, balans och styrka där det viktigaste handlar om  att lyssna på din egen kropp och utgå från dess dagsform.
Genom att lekfullt utforska, acceptera det som är och våga testa dina gränser så utvecklas du. Kortare och längre flöden varvas med stilla närvaro.

Hatha Basic
I hatha yoga vill vi skapa inre balans och nå sinnet genom att träna kroppen. De mjuka, fysiska positionerna är mer statiska och görs i ett lugnare tempo än i andra mer dynamiska yogaformer som till exempel vinayasa. Hatha basic passar dig som är ny på yogamattan men även dig som yogat tidigare. Du erbjuds alltid alternativ så att du kan delta efter dina förutsättningar.