fbpx

Tennisgymnasiet

DAGS ATT SÖKA TENNISGYMNASIUM! ANSÖK FÖRE 1 DECEMBER, 2021.

Välkommen till Uppsala Tennisgymnasium på USIF.

  • Elitsatsning på den absolut hösta nivån.
  • Ca 17 h Tennis och Fys/vecka.
  • Ansök före den 1:a december!
  • Informationsträff på USIF Arena söndag den 12 december mellan kl 13-17.
  • Anmäl dig till jens.nilsson@usif.se
  • Provspel för Uppsala tennisgymnasium genom Celciusskolan
    sker under januari tillsammans med UTK.

Varför du ska välja USIF Tennisgymnasium

Det är mycket att tänka på och inte helt lätta val du som spelare står inför. Här är några av de frågeställningar du som spelare och ibland även förälder kanske funderar ikring. Vi vill samtidigt uppmana dig att höra av dig till oss om det är något annat du undrar över eller som du vill ha hjälp med. Du kan höra av dig till vem du vill av oss på USIF så hjälper vi dig efter bästa förmåga att få svar på vad du än undrar över. Välkommen till USIF. 

Vilka förväntningar ställs på mig som elev och vad kan jag förvänta mig av USIF gällande träningen? 

Vi på USIF förväntar oss att du som spelare och elev har höga krav på oss och utbildningen. Det är ett väl genomtänkt program med både Fys och Tennis för att du som spelare skall utvecklas och få förutsättningar att bli så bra du kan bli. Det är en lugn miljö på USIF där du kan få hjälp med att hitta en bra balans för skolarbete och Tennis. 

Du kommer få träna med våra elitspelare regelbundet och vi vill ge alla samma förutsättningar att utvecklas. Vi på USIF tror på att vara transparenta och välkomnar gärna föräldrar och anhöriga att följa träningarna från läktaren. Du som elev på tennisgymnasiet har även en rad förmåner på USIF Arena och vi vill att du alltid skall känna dig välkommen att träna i gymmet eller vara med på några av våra andra aktiviteter vi kan erbjuda.

USIF Tennisgymnasium kommer självklart ställa höga krav på dig som elev att deltaga engagerat, komma i tid och vara väl förberedd inför alla träningar på rätt sätt. Du skall även vara ett föredöme mot både spelare i din grupp, tränare och andra på USIF. Det handlar om att ställa upp för varandra och bidra positivt till helheten. Gärna sparra med dina klasskamrater och stötta dem vid behov. Våra spelare representerar USIF Tennisgymnasium framåt med bra inställning, goda värderingar och ett gott ledarskap. 

Jag som väljer USIF och kommer från en annan ort, vad erbjuder ni för stöd för att få allt runtikring att fungera? 

Alla elever på USIF kommer att få en mentor under gymnasietiden. Du som kommer från en annan ort än Uppsala kommer finna det extra givande med en mentor. 

Vi har flera mentorer som har till uppgift att vid behov stötta våra elever i sin utveckling. De har erfarenhet från att ha bott själva på en ny ort, gått på Tennisgymnasium och ofta även college. En mentor som finns där för att stötta dig med alltifrån praktiska saker du behöver hjälp med till att bara ha någon att prata med om utmaningar även utanför själva tennisen. Det kräver god planering för att kunna träna och utvecklas mycket och samtidigt sköta skolan. En mentor kommer kunna hjälpa dig att snabbt hitta balansen och ge dig tips och råd för att lösa eventuella vardagliga utmaningar och ta dig framåt.

Vi har etablerat ett bra samarbete med fint bra boende med nära avstånd till USIF Arena (6 min cykelväg) och Celsiusskolan (13 min). 

Informationsträff på USIF Arena söndag den 12 december mellan kl 13-17. 

Anmäl dig till Pedro Anschau 

Provspel för Uppsala tennisgymnasium genom Celciusskolan sker under januari tillsammans med UTK.

Ladda ner InformationsfolderInformationsfolder